Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

Welcome to the New c4Forums.com!

We will be enhancing the platform daily now that we are officially online. You can read and discuss the new platform here or for access issues please email c4forums@c4forums.com. Thanks!


Photo

Thermostat Factory Reset


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 dbuono

dbuono

    C4 Guru

  • c4Forums Member
  • 160 posts

Posted 13 April 2010 - 07:03 PM

Does anyone know the button sequence to reset a thermostat to factory defaults? I know the sequence for switches, but I am not sure about the thermostat.

Thank you.
  • esmadja likes this

#2 chesterwilson

chesterwilson

    C4 Guru

  • c4Forums Member
  • 1,031 posts

Posted 13 April 2010 - 09:03 PM

Only valid on 1.82 Zigbee pro

push left button 13 times

then

push middle button 4 times

then

push left button 13 times.



#3 dbuono

dbuono

    C4 Guru

  • c4Forums Member
  • 160 posts

Posted 14 April 2010 - 08:18 AM

I am still running 1.7x as I am waiting for 2.0. I tried the sequence and it did not work. Anybody else have any options?

Thanks.

#4 dbuono

dbuono

    C4 Guru

  • c4Forums Member
  • 160 posts

Posted 14 April 2010 - 08:30 AM

Update. When I press button 2 seven times, it shows that the thermostat is on zigbee channel 8. How can I change the channel back to 14? Any help would be appreciated.

P.S. -- I also sent this question to my dealer, but I though this might result in a quicker answer.

#5 chesterwilson

chesterwilson

    C4 Guru

  • c4Forums Member
  • 1,031 posts

Posted 14 April 2010 - 08:42 AM

There is no factory reset per se, the sequence I described is to remove it from a previous zigbee mesh, but this is only valid if it has been updated to zigbee pro (which your's hasnt).

Not sure how to change the channel.

#6 jroza1

jroza1

    C4 Guru

  • c4Forums Member
  • 158 posts

Posted 14 April 2010 - 02:04 PM

I think this is the problem... The Wireless Thermostats are 1.8.x+ right? I know the one I bought was... This was my reason for doing the update.

So you might need to do the update if you are trying to add it to your project - "Talk to your Dealer"

#7 dbuono

dbuono

    C4 Guru

  • c4Forums Member
  • 160 posts

Posted 15 April 2010 - 08:26 AM

Just wanted to let others know that my dealer used Control4's Zigbee Channel Changer program to change the thermostat from ch 8 to 14 and all is now working great.

#8 boots963

boots963

    End User

  • c4Forums Member
  • 12 posts

Posted 21 November 2010 - 11:14 AM

I have tried this sequence posted for 1.8 with no response from the thermostat does anyone have more of a definition on which buttons it actually is ...all i want to do is remove it from the mesh so can add it to a different one ...thank you in advance....I have searched a lot on this forum and thought i may be able to find a list for the button sequences to add or remove devices to the network? can you point me in the right direction?

#9 srhamy

srhamy

    End User

  • c4Forums Member
  • 107 posts

Posted 21 November 2010 - 06:57 PM

HAve a look...

http://www.c4diy.com...?title=CCZ-T1-W

#10 boots963

boots963

    End User

  • c4Forums Member
  • 12 posts

Posted 24 November 2010 - 07:18 PM

Thank you for the response i have been able to release it from the previous setup and add it to my new project and everything was working fine now all of a sudden i am no longer power stealing apparently as the unit has gone completely blank which i assume the battery went dead? I an not seem to find the diagram instructions i believe the link is no longer available...not sure if i should run a common or not the transformer that is suppose to supply 24 VAC seems to have an issue as it does not read 24 VAC and i am not sure if that is my problem ..but since the thermostat dies while the heat was running that is the relay that is active and i can set it on the base and the heat will come on even though the 24 VAC transformer reading oddly? ***confused***

I might also add that at this point the thermostat is not registering in composer besides the mac and version info and it states that it is externally powered but everything else is grayed out...gonna try removeing entire project and reloading it

Edited by boots963, 24 November 2010 - 08:16 PM.


#11 ftlfirefighter

ftlfirefighter

    End User

  • c4Forums Member
  • 63 posts

Posted 08 October 2011 - 11:22 AM

Don't forget 15 presses of the center button resets it & 9/4/9 L/C/L does a factory reset




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users