Jump to content
C4 Forums | Control4

Motion sensor troubleshooting


Recommended Posts

I have a NYCE motion sensor in our master closet.  It is set to turn on the closet lights and "start" a count-down timer.  The Stop Motion Delay value for the motion sensor is set at 20 seconds.

The "if running" explanation for the timers agent says "(if running):  Starts the timer over and fires the 'reset' event. Timer state: Running."  The way I interpret the above, then, is that after first detecting motion the NYCE sensor waits 20 seconds and, if it detects motion after that period, it fires off another "motion detected" signal and the timer should reset.  The count-down time is set for 1 minute, so there should be an avenue of 40 seconds for motion to be detected and the cycle to start again.

That never happens.  I could be doing jumping jacks in the closet and the counter never resets.  I've enabled logging in the NYCE sensor and it appears to send a "no motion" signal after roughly its Stop Motion Delay and then does nothing after that.  (Log for two events below, what I believe to be a motion signal and that a no-motion signal.)

It faithfully detects initial entry into the closet but then appears to ignore motion after that.  Any ideas?

Thanks!

 

OnZigbeePacketIn: offlineTimer=7707501 gInterval=240

SZL: ---------------------------------------------------

SZL: SZL.ProcessZigbee -- Profile: 0x104 Cluster: 0x500 Data: 00000000  19 1F 00 32 00 00 01 00  00                       ...2.....

SZL: APS Frame Control: 19 Frame type: Cluster Specific

SZL: ParseZHeader -- Cmd: 0 (Cluster Specific Cmd) Seq: 31

SZL: Data: 00000000  32 00 00 01 00 00                                 2.....

SZL: Cluster Specific Command .. Sending to Handler...

Handlecommands: 0

00000000  32 00 00 01 00 00                                 2.....

IAS Zone cluster command

Zone Status Change Notification

OnZigbeePacketIn: offlineTimer=7707837 gInterval=240

SZL: ---------------------------------------------------

SZL: SZL.ProcessZigbee -- Profile: 0x104 Cluster: 0x500 Data: 00000000  19 20 00 30 00 00 01 00  00                       . .0.....

SZL: APS Frame Control: 19 Frame type: Cluster Specific

SZL: ParseZHeader -- Cmd: 0 (Cluster Specific Cmd) Seq: 32

SZL: Data: 00000000  30 00 00 01 00 00                                 0.....

SZL: Cluster Specific Command .. Sending to Handler...

Handlecommands: 0

00000000  30 00 00 01 00 00                                 0.....

IAS Zone cluster command

Zone Status Change Notification

 

Link to comment
Share on other sites


5 hours ago, msgreenf said:

Add the courtesy light driver. Select the sensor. Delete all programming and configure the driver. 

Courtesy light driver?  I don't see that one.  Can you give some more details?  Do you mean the security-courtesy light?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...