Jump to content
C4CA

Roku Ultra not working with active care

Recommended Posts

Installed several new active hdmi cables, all video sources go through Control4 video matrix for some reason Rokus are causing all screens to go black in and out regardless of source playing

When I use old hdmis they work 

 

anyone have any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't have a video matrix, but I had this same problem with active HDMI cables and my Roku Ultra.  Is your Roku set to "auto detect display?"  If so, try changing it to a fixed display type.  That solved my problem.  As an aside, I did have a similar "in and out black" problem with my Oppo UDP-203 and my active cables too.  I solved it pretty much the same way.

Active HDMI cables are kind of a pain, but the Key Digital balun they replaced in our house was an even bigger pain. That thing never passed HDR signals properly, even though Keystone tech support swore up and down that it would.  But I digress....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...