Jump to content
Sign in to follow this  
BuffaloC4

Analog output switches to 0 volume

Recommended Posts

Occasionally I go to play pandora or some other native service on my EA-3 analog output -> to matrix amp and I get no sound.

every single time the problem has been that the output switches to 0 volume. (not on navigators, but in the properties of my EA-3).

happens once a week. I even tried making a custom button to just circumvent the problem, but I don't believe the programming is exposed. 
 

Side note: the controller also occasionally requires a reboot to get IO board working. Maybe 4 times a year. 
 

unit was part of the first shipment of EAs so likely no warranty. 
 

All thoughts and considerations are appreciated, 

 

JM
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I’ve seen this issue as well and don’t have a fix. 
 

As a workaround, however, this might help:

Set the EA-3 audio output as the audio end point for a hidden room. Now, you have a way programmatically to get that volume level back up to 100% (ie custom button first plays EA3 source in room and then set volume to 100%. Then turn off room.)

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, WholeHomeControl said:

I’ve seen this issue as well and don’t have a fix. 
 

As a workaround, however, this might help:

Set the EA-3 audio output as the audio end point for a hidden room. Now, you have a way programmatically to get that volume level back up to 100% (ie custom button first plays EA3 source in room and then set volume to 100%. Then turn off room.)

I tried to replicate such binding in my personal system. Didn't expose the set volume value. 
 

Anyone else experiencing this? Enough support to hear from c4 maybe? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, BuffaloC4 said:

I tried to replicate such binding in my personal system. Didn't expose the set volume value. 
 

Sorry, to be clear, once you have the binding set, you simply set the CURRENT_VOLUME room variable for the hidden room.

image.png.bd22656169baaffab888dd7c9fb1a9bf.png

 

You might want to trigger this code the moment the volume drops:

image.png.a8b781fb931cc2043581205b8ea04b6d.png

And, the final piece would be to set the volume on project boot:

image.png.dc6d601f011e94705e149ef3a741bcf8.png

It's  not too pretty, but I think it will solve the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...