Jump to content
C4 Forums | Control4

Adding Wattbox to OvRC


msgreenf

Recommended Posts


Just now, Cartnj said:

Snap is saying they had to defend from a lawsuit from an integrator after they released a system to another integrator. 
big companies have big money to pay attorneys. 

and this way it's another dealer that is doing - so Snap is not involved.  

 

The other dealer is going into a customers home and using a Hub to unregister the devices.  Snap isn't the one doing it

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

I ma looking to add a Brand new Wattbox to OVRC, the MAC Address is copied correctly but system is not finding it.

I have access to the Web Guide for the Wattbox and have set a reserved IP, is there anything else that I need to do to activate the Wattbox so that I can add it to OVRC? 

Link to comment
Share on other sites

I ma looking to add a Brand new Wattbox to OVRC, the MAC Address is copied correctly but system is not finding it.
I have access to the Web Guide for the Wattbox and have set a reserved IP, is there anything else that I need to do to activate the Wattbox so that I can add it to OVRC? 
If you have scanning enabled in ovrc pro then it may be added already

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Just now, navman said:

Scanning is enabled and I still do not see it in my list of devices, I am checking by assigned IP address and hostname.

The Wattbox has a DHCP IP that is reserved, anything else I need to do?

Is it a new or used piece of equipment? If it's used then claimed and someone else's ovrc that is harder to get into your account

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 1 year later...

I know this is an old thread, but i am having the same issue with a recently acquired wattbox 800 and i already called SnapAV and they said it might just be a defective unit (out of warranty of course) and that it appears that the unit has never checked into the server (which they found unusual)
wondering if anyone had some tips/tricks that might get this on my OVRC account.
The web interface works fine, and i can add it to my C4 project without any issue.

@msgreenf did SnapAV do something on their end to get it working or did they have you do something on your side?

Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, msgreenf said:

In ovrc if you have a pro device you cancleer the registration. I would also do a local firmware update 

i have the firmware updated to the latest. I have it on the same network as an EA5 and the EA5 can see it and connect to it via SDDP no problem. I don't see anywhere in composer where it shows that i can clear registration, etc.

any hints you can give me?

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, msgreenf said:

It's all done via ovrc 

yeah, i have done a scan and it doesn't show up there. it's the weirdest thing. in the web UI of the device it actually shows that it's cloud connected and even the logs show that it's connected and yet for some reason it will not show up on a full network scan at all.

Link to comment
Share on other sites

yes i have it on a static ip and static DNS already
the weird part is that the logs state that it is connected:

[02-01T16:32:43] Connected to cloud!
[02-01T16:32:43] [CONNECTING]
[02-01T16:32:38] Data Base Updated

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

I have the same issue but with a Wattbox 300-3.  My 800 works fine, but the OVRC pro hub does not recognize the MAC AND does not see the Wattbox 300 on my network.  The WEB UI of the 300 says that its connect to the cloud.  Any thoughts on handling this?  Thanks!

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, JEC said:

I have the same issue but with a Wattbox 300-3.  My 800 works fine, but the OVRC pro hub does not recognize the MAC AND does not see the Wattbox 300 on my network.  The WEB UI of the 300 says that its connect to the cloud.  Any thoughts on handling this?  Thanks!

you need to claim it via OVRC web site using the account takeover option. you need to pick your pro device and then go to pro tools and system takeover.  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.